Friends

Monday, March 7, 2011

Manusia Nak Jadi Anjing !!
Tak ada ayat yang mampu untuk menggambarkan perasaan saya, saat menerima email ini dari seorang teman. Nak marah... rasanya tak perlu sebab orang waras tak akan terfikir untuk melakukan sejauh ini, nak kesal .. benda dah jadi dan tak ada kena mengena dengan saya pun, tapi sedih dan kecewa masih tetap meniti tubir hati. 

Asbab, bila ada yang sanggup melakukan, pasti akan ada jua yang mengikut kemudian hari.. jadi kalau selama ini kita kata...BINATANG BERTOPENGKAN MANUSIA..rasanya pepatah itu harus diubah MANUSIA YANG TERINGIN JADI BINATANG!

Biasanya orang membuat pembedahan muka supaya makin cantik, tetapi sebaliknya seorang pemuda Brazil cuba melawan fitrah alam. Ternyata dia tidak bersyukur dengan wajah yang sempurna dicipta Allah dengan menukar mukanya kepada muka anjing atau manusia berkepala anjing dengan membuat pembedahan.


Pemuda ini membuat pembedahan dengan bangkai kepala anjing yang di’lekatkan ke mukanya. Tetapi ramai yang berpendapat bangkai anjing tadi akan membusuk kerana darah anjing tidak boleh sebati dengan darah manusia.. Dunia semakin gila.

wajah asal pemuda sebelum dibedah
bersedia untuk dibedah

bangkai kepala anjing yg digunakan
proses pertama, tampal kelopak mata dgn kulit anjing!
tampal telinga dengan kelopak telinga anjing!
proses paling rumit rasanya, menyambung MUNCUNG aning dengan bahagian mulut!!!!
sedang dijahit/ sambung...bahagian mulut kini jadi muncung anjing!!
proses mengikat muncung anjing agar 'kukuh'pada muka !!!
maka siaplah 'SEEKOR MANUSIA ANJING '!!!p/s : SUBHANAALLAH macam2 hal dunia akhir zaman ni.. =.=No comments:

Post a Comment

just tinggalkan komen kalian di sini yaa :)